Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Βιβλίο: Ένοχο Χάδι, της Ρέας Καλογερογιάννη

Ένοχο Χάδι, 
της Ρέας Καλογερογιάννη

(εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2014)
__________________________________

σελίδες: 208

Μυθιστόρημα
__________________________________


Η Ρέα Καλογερονιάννη στην πρώτη της συγγραφική εμφάνιση μας προσφέρει ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, με μια ιστορία που διαδραματίζεται στο μελαγχολικό και πραγματικά σκοτεινό Λονδίνο του 19ου αιώνα.

Μια έπαυλη με ένοχα μυστικά, ένα άντρας  ευκατάστατος, «άρχοντας» και πα-τέρας, τρία κορίτσια που έγιναν γυναίκες στα χρόνια της αθωότητας, έχοντας νιώσει όχι τρυφερό, μα ένοχο χάδι.

Τρεις γυναίκες που ένιωσαν τον εφιάλτη στην τρυφερή ηλικία και η μία από αυτές τον ερωτεύτηκε… Μία από αυτές ένιωσε να μεγαλώνει μέσα της το ένοχο αυτό χάδι, και στη συνέχεια το μετέτρεψε σε ένοχο μυστικό…
Μα τα μυστικά δεν μένουν για πάντα κρυφά… Έρχονται στο φως και καταδικάζουν, πονάνε και μετανιώνουν.

Μα, μιας και, όπως αναφέρει η συγγραφέας, «τα τέρατα γεννιούνται από άλλα μεγαλύτερα τέρατα» πως μπορεί η συγχώρεση να έρθει;  Η συγχώρεση για κάθε τι που συναίνεσε, που εθελοτυφλούσε, που πότιζε τα μυστικά άλλων με αδιαφορία, μα και φόβο. 

«Τα τέρατα γεννιούνται από άλλα μεγαλύτερα τέρατα» και φέρνουν το θάνατο μέσω του μίσους, ένα μίσος συνέχεια ενός άρρωστου μυαλού.

Ένα πολύ ευαίσθητο θέμα,  μιας και έχει να κάνει με παιδιά, ξεκινάει στο μυθιστόρημά μας από το σκοτεινό Λονδίνο μα δυστυχώς δεν μένει εκεί. Είναι ένα θέμα που αγγίζει και την καθημερινότητα του σήμερα, καταστάσεις που υπάρχουν, ίσως  δεν τις βλέπουμε κι έτσι τις αγνοούμε, μα υπάρχουν… Και καταστρέφουν ακόμη.

Το «Ένοχο Χάδι» είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο εικόνες όμορφες, περιγραφικές μα και σκληρές. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανάμικτα συναισθήματα που θα σας καθηλώσει από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

Η παιδική κακοποίηση είναι από τα χειρότερα εγκλήματα. Μπορεί κάποιο θύμα να ερωτευτεί το θύτη;  Μπορεί να συγχωρέσει; Αν όχι, γίνεται χειρότερος άνθρωπος κι από τον θύτη… Και σε ποιες πράξεις οδηγείται;

*Το «Ένοχο Χάδι» μπορώ να πω ότι είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα τρόμου με μερικά στοιχεία φαντασίας, μιας και σε ορισμένα σημεία βλέπουμε τη μαγεία να παίζει το δικό της ρόλο.
Θα τα ανακαλύψετε όλα διαβάζοντάς το.


Από το οπισθόφυλλο
"Μη φοβάσαι κυρά, κι εσύ ένα θύμα είσαι, συγχώρησε τους τρόπους μου, έχω πίκρα μέσα μου μεγάλη. Δεν σε κατηγορώ, άλλωστε τα τέρατα δημιουργούνται από άλλα 
μεγαλύτερα, και εσύ γεννήθηκες από ένα τέτοιο..."

Μια έπαυλη στα τέλη του 19ου αιώνα στο Λονδίνο και τρεις γυναίκες, από διαφορετικές 
κοινωνικές τάξεις.
Τρεις γυναίκες που ένιωσαν το ένοχο χάδι και η ζωή τους σημαδεύτηκε για πάντα.

Μια συναρπαστική ιστορία τυφλού πάθους, παράλογης βίας, δίψας για δύναμη και άνομης αγάπης, που διαδραματίζεται μέσα στο συννεφιασμένο μελαγχολικό Λονδίνο
μιας άλλης εποχής, καθώς οι ήρωες του βιβλίου αναζητούν τη λύτρωση από τον καταραμένο ιστό της αμαρτίας που τυλίγει τις ψυχές τους, προσμένοντας μέχρι το τέλος το δικό τους ένοχο χάδι μέσα στο ματωμένο μονοπάτι των ζωών τους.


Βιογραφικό
Η Ρέα Καλογερογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία. Το 1994 τελειώνοντας το Λύκειο φοίτησε για ένα χρόνο σε κολλέγιο της Αθήνας όπου έδωσε εξετάσεις και εισήχθη σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Σπούδασε στο South Bank University του Λονδίνου στο Τμήμα του Civil Engineering. Από το 2003 έως το 2008 διατηρούσε κατάστημα στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως μεσίτρια. Ανέκαθεν αγαπούσε τη συγγραφή, από τα παιδικά της ακόμα χρόνια έγραφε στίχους και ιστορίες μυστηρίου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται μόνο με τα βιβλία της και το μεγάλωμα των τριών παιδιών της. Ζει στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, 
Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.